Uvjeti korištenja

PODACI KOJI SE ODNOSE NA PRUŽATELJA USLUGE: Unique Collection d.o.o. (DOO) registrirano pri RHS-u RH, Trgovački sud u Splitu, Stalni ured u Dubrovniku Matični broj (MBS): 060328281; Porezni identifikacijski broj: 80426691725. Predstavlja Vesna Lukić, vlasnica i direktorica. Službeni nadzor nad djelatnošću putničke agencije: Državni inspektorat u Dubrovniku. Sjedište:  Unique Collection d.o.o.; Padre Perice 23, 20000 Dubrovnik, Hrvatska. Kontakti: +385 99 44 22 914; info@uniquecollection.hr

Unique Collection d.o.o. (A-transferi) donose sljedeće uvjete i odredbe kojima se definiraju prava i obveze između tvrtke Unique Collection d.o.o. i korisnika usluga prijevoza koje pruža tvrtka Unique Collection d.o.o.

Unique Collection d.o.o. je tvrtka licencirana za unutarnji javni cestovni prijevoz putnika i u ovom tekstu je pružatelj usluga (u tekstu se „mi“, „nas“, „naše“ i sl. odnosi na Unique Collection d.o.o.).

Klijent je osoba koja koristi naše internetske stranice, rezervacijsku formu i našu uslugu prijevoza općenito (u tekstu se spominje i kao korisnik usluge).

POJAM TRANSFERA

Pod pojmom transfera se podrazumijeva prijevoz putnika od početne do završne destinacije, prema rezervaciji klijenta. Cijene transfera su formirane prema udaljenosti između početne i završne destinacije, broju putnika i vrsti vozila kojom se transfer obavlja. Ovisno o broju putnika, cijene su formirane u 3 skupine (1-3 putnika, 4-8 putnika i 9-16 putnika).

Osobna prtljaga

U cijene je uključena i osobna prtljaga. Prtljagom se podrazumijevaju 2 velika kofera i 1 ručna prtljaga po osobi. Ako je količina prtljage veća od standarda, potrebno nas je o tome ranije obavijestiti kako bismo pripremili adekvatno vozilo za predmetni transfer. Ne odgovaramo za lomljive stvari koje se nalaze u prtljagi klijenata.

Dječje sjedalice

Ukoliko postoji potreba za dječjom sjedalicom/sjedalicama za određeni transfer, klijent je dužan zatražiti iste pisanim putem, dajući podatke o starosti djeteta/djece. Standardne kategorije dječjih sjedalica, koje osiguravamo bez dodatne naplate, su:

– dječja autosjedalica koja se postavlja u vozilo obratno od smjera vožnje za djecu od 0 do 2 godine starosti

– autosjedalica koja se postavlja u vozilo u smjeru vožnje za djecu od 2 do 4 godine starosti

– booster autosjedalica za djecu od 4 do 5 godina starosti

Svaki zahtjev za dječjom sjedalicom/sjedalicama koji nije u skladu s gore navedenim, podliježe dodatnoj naplati u iznosu od 5,00 eura po dječjoj sjedalici (na primjer: zahtjev za booster autosjedalicu za dijete od 8 godina biti će naplaćen dodatnih 5,00 eura).

Pješačka zona

U slučaju da se lokacija ukrcaja ili iskrcaja putnika nalazi u pješačkoj zoni, odnosno zoni u kojoj nije dozvoljen pristup automobilima, mjesto ukrcaja ili iskrcaja će biti organizirano na najbližoj mogućoj lokaciji do koje se može doći vozilom (na primjer: klijent putuje iz Zračne luke Split do smještaja koji se nalazi unutar Dioklecijanove palače, a koja je u pješačkoj zoni. Lokacija iskrcaja može biti ispred Crkve svetog Frane).

Trajektna luka Split

Ako ruta prijevoza uključuje početno ili krajnje odredište u trajektnoj luci u Splitu, zadržavamo pravo organizirati drugačije mjesto ukrcaja/iskrcaja. S obzirom na novu prometnu regulaciju za područje splitske trajektne luke, uključujući i pristupne ceste, zadržavamo pravo organiziranja alternativnih lokacija ukrcaja/iskrcaja putnika, prema procjeni temeljenoj na podacima o stanju u prometu, a u najboljem interesu svih naših klijenata te zbog pridržavanja dogovorenog rasporeda transfera na dnevnoj bazi. Gore navedena situacija primjenjuje se tijekom razdoblja visoke turističke sezone.

Vrijeme čekanja

Uobičajeno vrijeme čekanja na dogovorenoj lokaciji polaska (ne uključujući polaske iz zračnih luka) iznosi 10 minuta.

Ako klijent rezervira transfer od točke A do točke B, s dodatnim zaustavljanjem na ruti, vrijeme čekanja na dogovorenoj lokaciji zaustavljanja naplaćuje se 15,00 eura po satu (na primjer: klijent putuje iz Splita u Zagreb s dodatnim zaustavljanjem na Plitvičkim jezerima. Vrijeme čekanja na Plitvičkim jezerima biti će naplaćeno 15,00 eura po satu čekanja).

Skretanje sa standardne rute

Ako klijent rezervira transfer od točke A do točke B, s dodatnim zaustavljanjem koje nije na standardnoj ruti, vrijeme čekanja na dogovorenoj lokaciji zaustavljanja naplaćuje se 15,00 eura po satu, te će se dodatno naplatiti i razlika u prijeđenim kilometrima koja se dogodila zbog skretanja s uobičajene rute (na primjer: klijent putuje iz Splita u Zadar s dodatnim zaustavljanjem u Nacionalnom parku Krka. Vrijeme čekanja u Nacionalnom parku Krka biti će naplaćeno 15,00 eura po satu čekanja, a dodatno će se naplatiti i razlika u kilometrima učinjena od isključivanja s autoceste do ulaza u nacionalni park i natrag do ulaza na autocestu).

Cijene po pojedinim relacijama su dostupne u našem rezervacijskom sustavu. Ako se u rezervacijskom sustavu ne nalazi cijena za relaciju na kojoj klijent želi koristiti naše usluge, potrebno je poslati upit na e-mail adresu info@a-transfers-croatia.com i povratno ćemo obavijestiti klijenta o cijeni za traženu relaciju.

Napojnice nisu uključene u cijenu i ovise isključivo o subjektivnoj procjeni klijenta.

VOZILA I VOZAČI

Svi naši vozači se aktivno koriste engleskim jezikom te posjeduju sve potrebne dozvole i udovoljavaju svim uvjetima propisanima za profesionalne vozače po zakonima Republike Hrvatske.

Sva vozila koja koristimo za obavljanje transfera su u potpunosti ispravna, licencirana i osigurana u skladu sa zakonima Republike Hrvatske.

Obvezujemo se prijevoz izvršiti profesionalno i u skladu sa zakonima Republike Hrvatske.

IZGUBLJENO/PRONAĐENO

Putnici sami odgovaraju za predmete koje nose sa sobom. Klijenti su obvezni prilikom izlaska iz vozila provjeriti jesu li uzeli sve svoje predmete sa sobom. U slučaju pronalaska zagubljenih stvari u vozilu, iste vraćamo njihovim vlasnicima. Ako dođe do izvanredne vožnje zbog povrata pronađenih stvari u vozilu, klijent je dužan platiti navedenu vožnju prema standardnom cjeniku.

Ne odgovaramo za oštećene, izgubljene, zamijenjene ili ukradene stvari u vozilu. Za svoju osobnu prtljagu je odgovoran klijent.

PROCES REZERVACIJE

Na Internet stranici www.a-transfers-croatia.com nalazi se rezervacijska forma u koju je potrebno unijeti sve tražene podatke kako bi se uspješno izvršila rezervacija. Osoba koja je unijela tražene podatke odgovorna je za istinitost istih te mi ne snosimo nikakvu odgovornost ukoliko su podaci krivo uneseni. Ako klijent naknadno primijeti da je pogrešno unesen neki od podataka ili više njih, potrebno je kontaktirati nas kako bi se izvršio prepravak osobnih podataka.

Svi podaci koje klijenti unose u rezervacijsku formu su pohranjeni na siguran način i dostupni isključivo ovlaštenim osobama tvrtke Augmentum d.o.o., koji su direktno uključeni u proces pružanja rezervirane usluge. Odričemo se bilo kakvog prava korištenja osobnih podataka klijenata, osim u svrhu obavljanja naručene usluge.

Ne snosimo odgovornost niti preuzimamo obvezu za izvršenje transfera koji su rezervirani manje od 24 sata unaprijed. Savjetuje se napraviti rezervaciju najmanje 24 sata prije početka traženog transfera.

NAČIN PLAĆANJA

Postoje dvije opcije plaćanja koje se mogu odabrati u našem rezervacijskom sustavu:

Plaćanje cjelokupnog iznosa transfera unaprijed

Plaćanje akontacije u iznosu od 20% od istaknute cijene, a ostatak direktno vozaču prilikom korištenja usluge. U ovom slučaju, preostali iznos od 80% od istaknute cijene potrebno je platiti gotovinom. Prihvaćamo plaćanja u dvije valute: euro (EUR) i Hrvatska kuna (HRK). Tečaj koji se primjenjuje je: 1 EUR = 7.5 KN.

Također, klijent može odabrati između dva on-line sustava za plaćanje, PayPal ili Braintree, ovisno na koji način želi izvršiti plaćanje:

Ako klijent ima kreiran vlastiti PayPal račun tada na jednostavan način može prebaciti potreban iznos akontacije sa svoga na naš PayPal račun.

Ako klijent želi izvršiti plaćanje kreditnom karticom, tada je potrebno koristiti Braintree sustav. Braintree je tvrtka u vlasništvu PayPal-a koja omogućuje kartično poslovanje.

SIGURNOST PODATAKA

Braintree sustav kartičnog plaćanja je zaštićen kroz Level 1 PCI DSS Compliant Service Provider. Također, Braintree se nalazi na globalnom popisu provajdera za Visa kartice, kao i na MasterCard-ovoj SDP listi.

Braintree ne pohranjuje podatke s magnetne trake, kartice za validaciju koda (CAV2, CID, CVC2, CVV2) ili PIN podatke. Skladištenje ovih podataka je zabranjeno u PCI DSS sustavu.

Kartičnim podacima se upravlja kroz Braintree Vault, kojim se uz korištenje postojećih sigurnosnih podataka koristi i metoda šifriranja. Na primjer, Braintree koristi više ključeva za šifriranje s podijeljenim vrijednostima i dvostrukom kontrolom. Potencijalni kradljivci podataka ne mogu iskoristiti podatke ukradene iz baze podataka bez ključa za šifriranje. U arhivu u kojoj se čuvaju kartični podaci ne može se spojiti preko interneta.

Braintree zahtijeva autentifikaciju korisnika svaki put kad koriste program. Lozinke se nikad ne spremaju izravno u bazu podataka, a osim toga sve API komunikacije između korisnika i Braintree-a provode se pomoću TLS-a (Transport Layer Security).

Braintree razvija kod za sigurnost svojih sustava i korisničkih podataka u njima. Također, vrši pregled i nadzor svojih zaposlenika, kupaca i dobavljača koji imaju pristup sustavu, kako bi se sustav zaštitio protiv sumnjivih i neovlaštenih aktivnosti.

U Braintree-u, mreža je zaštićena, s minimalnim i revidiranim pristupom do i od vanjskih mreža, te poduzimaju i dodatne korake kako bi zaštitili svoje interne mreže.

POTVRDA REZERVACIJE

Nakon što su uneseni svi podaci, odabrana opcija plaćanja i izvršeno plaćanje, obradit ćemo narudžbu te poslati potvrdu sa svim detaljima transfera klijentu putem e-maila. Ako klijent primijeti da su rezervacijski detalji pogrešno uneseni ili ako ne dobije e-mail s potvrdom, potrebno nas je kontaktirati. Uobičajen vremenski period za dobivanje e-maila s potvrdom rezervacije je 24 sata.

Vaučer koji je priložen u e-mail s potvrdom rezervacije potrebno je isprintati ili čuvati na mobilnom uređaju do trenutka korištenja rezervirane usluge.

Po izvršenju rezervacije smatra se da je sklopljen pravno obvezujući ugovor između klijenta i tvrtke Augmentum d.o.o. koja se na internetskim stranicama marketinški predstavlja pod nazivom A-transferi. Potrebno je isprintati kopiju potvrde koju klijent dobije putem e-mail adrese i čuvati ju do trenutka korištenja rezervirane usluge.

UVJETI OTKAZIVANJA NARUDŽBE

Ako se koristi metoda plaćanja u kojoj se cjelokupni iznos cijene transfera plaća unaprijed, uvjeti otkazivanja su sljedeći:

Ako se napravi otkaz rezervacije 5 ili više dana prije datuma ugovorenog transfera, uplaćeni novac će biti vraćen u cijelosti, umanjen za iznos transakcijske provizije.

Ako se napravi otkaz rezervacije unutar 1-5 dana prije datuma ugovorenog transfera, klijentu će biti vraćeno 80% uplaćenog iznosa, umanjeno za iznos transakcijske provizije.

Ako se napravi otkaz rezervacije unutar 24 sata prije datuma ugovorenog transfera, ne postoji pravo na povrat uplaćenog iznosa.

Ako se koristi metoda plaćanja u kojoj se unaprijed plaća akontativni iznos od 30% istaknute cijene, a ostatak po dolasku, uvjeti otkazivanja su sljedeći:

Ako se napravi otkaz rezervacije 5 ili više dana prije ugovorenog datuma transfera, uplaćeni novac će biti vraćen u cijelosti, umanjen za iznos transakcijske provizije.

Ako se napravi otkaz rezervacije unutar 5 dana prije ugovorenog datuma transfera, ne postoji pravo na povrat uplaćene akontacije.

Ako klijent greškom izvrši dvije uplate za istu narudžbu, iznos druge uplate će biti vraćen u cijelosti, umanjen za iznos transakcijske provizije.

Promjenu početne ili odredišne točke puta ili promjenu vrste vozila može se uraditi bez troška same promjene dok se tada cijena transfera formira prema novim parametrima tj. novo navedenoj polaznoj točki, odredišnoj točki puta ili vrsti vozila. Cijene su vidljive na internetskoj stranici www.a-transfers-croatia.com.

Ako klijent promijeni vrijeme polaska ili početnu/odredišnu točku puta unutar 24 sata prije dogovorenog termina, zadržavamo pravo ne odraditi navedeni transfer ukoliko se naš dnevni raspored vožnji ne može prilagoditi novonastalim okolnostima, bez obzira da li su one nastale željom klijenta ili su uzrokovane vremenskim uvjetima ili bilo kakvim faktorima druge vrste (primjer: kašnjenje broda u dolasku koje je nastalo odlukom brodarske kompanije ili utjecajem vremenskih uvjeta). U ovakvim situacijama ne postoji pravo na povrat unaprijed uplaćenog iznosa

Ako bi se dogodila situacija da zrakoplov kojim putnici dolijeću, sleti u zračnu luku  drugačiju od zračne luke koja je potvrđena u procesu rezervacije, bez obzira da li je slijetanje na drugu lokaciju uzrokovano vremenskim uvjetima ili nekim drugim faktorom, ne preuzimamo odgovornost za pružanje usluge prijevoza sa druge lokacije. U ovakvom slučaju smatrat će se da se putnik nije pojavio te ne postoji pravo na povrat unaprijed uplaćenog iznosa.

U slučaju klijentovog nepojavljivanja tj. nedolaska, ne postoji pravo na povrat novca.

Ako prilikom korištenja usluga tvrtke Unique Collection d.o.o. klijent zakasni na odredište zbog prometnih gužvi, stanja na cestama, vremenskih uvjeta, „više sile“, mehaničkog kvara na vozilu ili bilo kojeg drugog razloga na koje Unique Collection d.o.o. nije utjecao niti može utjecati, Augmentum d.o.o. neće biti odgovoran za kašnjenje niti klijent može tražiti bilo kakvo financijsko obeštećenje od strane tvrtke Unique Collection d.o.o.

Ako klijent kasni s pojavljivanjem na dogovorenom mjestu polaska (ne odnosi se na polaske iz zračnih luka) više od 10 minuta, vozač će prekinuti čekanje i udaljiti se sa predviđenog mjesta polaska. Smatrat će se da se putnik nije pojavio te ne postoji pravo na povrat unaprijed uplaćenog iznosa.

Podaci o vremenskom trajanju transfera na pojedinim relacijama koji su navedeni na našim internetskim stranicama,  odnose se na regularne uvjete na toj relaciji te se ne mogu uzeti kao apsolutno točni, budući da su uvjetovani vremenskim i ostalim uvjetima na cesti, a služe isključivo za informiranje korisnika o približnom trajanju vožnje na određenoj relaciji.

ODGOVORNOST

Prema gore navedenim uvjetima, mi smo odgovorni isključivo za izravnu štetu koju klijent pretrpi zbog nepoštivanja obveza s naše strane. Ni jedan zaposlenik tvrtke Unique Collection d.o.o. kao ni sama tvrtka Unique Collection d.o.o. ne mogu biti odgovorni za bilo kakvu kaznenu odgovornost ili izravnu ili neizravnu štetu koju klijent pretrpi zbog možebitnih netočnih informacija na našim internetskim stranicama.

Naši vozači zadržavaju pravo, prema subjektivnoj procjeni, odbiti ukrcati u vozilo klijente koji se nepropisno ponašaju i/ili su pod utjecajem alkohola i/ili opojnih sredstava i/ili čije ponašanje je agresivno te predstavlja potencijalnu prijetnju sigurnosti vozača i/ili bilo kojeg drugog putnika u vozilu i/ili  opasnost stvaranja štete na/u vozilu. Također, vozači zadržavaju pravo, prema subjektivnoj procjeni, prijevremeno iskrcati iz vozila klijente koji se neprikladno ponašaju.

U ovakvim slučajevima ne postoji mogućnost povrata novca.

U slučajevima oštećenja naše imovine prilikom neprikladnog ponašanja klijenata, zadržavamo pravo pokretanja progona i traženja nadoknade za nastalu štetu. Također u slučaju potrebe za izvanrednim čišćenjem vozila koje je direktno izazvano od strane klijenta, klijent je dužan platiti troškove nastale štete u omjeru gubitka vrijednosti u tekućem periodu dok vozilo ne bude dostupno za rad.

OPĆE ODREDBE

Verzija ovog dokumenta na temelju koje se ostvaruju prava prilikom bilo kakvog postupka u koji je uključena tvrtka Unique Collection d.o.o. jest ona verzija koja je napisana na hrvatskom jeziku te ne odgovaramo za možebitne nesporazume koji mogu nastati tumačenjem ovih uvjeta na nekom od drugih jezika.

Sve informacije i materijali koji se nalaze na našim internetskim stranicama, kao i cjelokupan software je u vlasništvu tvrtke Augmentum d.o.o. te polažemo autorska prava na iste.

Svi uvjeti i odredbe navedene u ovom tekstu i na našim internetskim stranicama su u suglasnosti sa zakonima Republike Hrvatske i za bilo kakve rasprave koje bi proizašle iz ovih općih uvjeta nadležan je sud u Splitu, Hrvatska.

Nije dozvoljeno preuzimati ili kopirati sadržaj i podatke s naše internetske stranice, kao ni njihovo korištenje u bilo kakve kompetitivne ili komercijalne svrhe.

Za obradu svih Vaših zahtjeva, osobnih podataka i rezervacija je odgovorna tvrtka Unique Collection d.o.o.

Zadržavamo pravo izmjene ovih općih uvjeta i uvjeta korištenja te ova izjava o uvjetima korištenja može biti izmijenjena, nadopunjena ili promijenjena kako bi bila u suglasnosti s najnovijim izmjenama zakona Republike Hrvatske ili novim trendovima o zaštiti.

Ukoliko postoji prigovor na našu uslugu, potrebno ga je dostaviti pisanim putem na adresu Unique Collection d.o.o., Padre Perice 23, 20000 Dubrovnik, Hrvatska ili putem e-mail adrese info@a-transfers-croatia.com.

UVJETI ZA KOLAČIĆE

Unique Collection d.o.o. koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke

kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o

kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice

a-transfers-croatia.com  slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i

korištenja web stranice a-transfers-croatia.com kliknite na gumb X desno.

Pridržavamo pravo koristiti cookije na web stranici

a-transfers-croatia.com.

Što su cookiji?

Cookiji predstavljaju skup podataka koji služe kao

vaš anonimni individualni identifikator, na način da ga pojedina

stranica web stranice a-transfers-croatia.com koju posjećujete šalje vašem

pregledniku.

Svrha cookija.

Kada pristupite pojedinoj stranici a-transfers-croatia.com,

šaljemo vam cookije koji se pohranjuju na vašem računalu i služe

za bilježenje informacija o vašim prethodnim posjetama (npr. koliko

puta ste pristupili stranicama a-transfers-croatia.com). To znači da ćemo

prilikom svakog sljedećeg pristupa na a-transfers-croatia.com potražiti

vaš cookie kako bismo pročitali u njemu zapisane podatke. Cookie

ne sadrži vaše osobne podatke, nego omogućuje brže i

učinkovitije aktiviranje informacija, podataka i postavki koje ste već

prethodno priopćili prilikom pristupa i korištenja a-transfers-croatia.com.

Našim cookijima na vašem računalu ne može pristupiti neka

internetska stranica koja nije dio web stranice a-transfers-croatia.com.

Također, u svrhu poboljšanja iskustva korištenja a-transfers-croatia.com,

tehnologijom Evercookie služimo se u svrhu detekcije zlonamjernih

korisnika te onemogućujemo pristup stranici u situacijama

povreda Uvjeta korištenja, a sve prema pravilima propisanim u

Uvjetima korištenja.

a-transfers-croatia.com prati statističku posjećenost svojih stranica

isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i

uspješnosti svojih stranica i pri tom koristi uslugu treće strane pod

nazivom Google Analytics.

Detaljne informacije treće strane o ovoj

usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke

cookija koji su za to nužni, dostupne su na:http://www.google.com/

analytics/learn/privacy.html .

Kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo te efikasno

planirali buduće marketinške kampanje i objavu sadržaja

primjereno vašim interesima, koristimo alat Google Analytics

DemographicsandInterestReporting kojim se prikupljaju podaci o

spolu, dobi i interesima korisnika.

Bez skrivenih troškova

Sve navedene cijene uključuju apsolutno sva davanja i poreze. Svi popratni troškovi Vašeg transfera su već uključeni u cijenu tako da ne postoji mogućnost dodatnih nepredviđenih troškova. Unaprijed ste upoznati s cijenama i bez obzira na bilo kakva događanja u međuvremenu, cijena se neće mijenjati. Možete čak odabrati želite li platiti cjelokupan iznos transfera unaprijed ili želite platiti akontaciju u iznosu od 20% od navedene cijene, a ostatak po dolasku, za vrijeme korištenja same usluge.

Siguran proces rezervacije

Korištenje rezervacijske forme na našoj web stranici je potpuno sigurno. Sve Vaše osobne informacije su sigurno pohranjene i koriste se samo za našu internu uporabu. Plaćanje je moguće Stripe sustavom za kartično plaćanje. Samo pratite korake u rezervacijskoj formi i napravite rezervaciju za svoj transfer jednostavno i brzo. Nakon što završite proces rezervacije, mi ćemo obraditi Vaš zahtjev te Vam poslati voucher sa svim informacijama o Vašem transferu.